Spike Protein Detox Guide / Tüskefehérje méregtelenítési útmutató

Source / Forrás: worldcouncilforhealth.org/resources/spike-protein-detox-guide

Posted on November 30, 2021
Updated on October 1, 2022
DETOX
Közzétéve 2021. november 30,
Frissítve: 2022. október 1.
MÉREGTELENÍTÉS
About This Spike Protein Detox Guide

This is an evolving guide with emerging information on how to clear viral and vaccine-induced spike proteins from the body. The lists of herbal and other medicines and supplements have been compiled in a collaboration between international doctors, scientists, and holistic medical practitioners. 

As Covid-19 infections, Covid-19 vaccines, and the issue of spike protein harms are new, this guide is informed by established and emerging medical research as well as the clinical experience of international medical doctors and holistic health practitioners; it will evolve as new evidence emerges.

The patent-free medicines and supplements included may have differing availability around the world.   
Erről a tüskefehérje méregtelenítési útmutatóról

Ez egy fejlődő útmutató, amely új információkat tartalmaz arról, hogyan lehet a vírusok és vakcinák által kiváltott tüskés fehérjéket kiüríteni a szervezetből. A gyógynövényes és egyéb gyógyszerek és kiegészítők listáját nemzetközi orvosok, tudósok és holisztikus orvosok együttműködésével állították össze.

Mivel a Covid-19 fertőzések, a Covid-19 vakcinák és a tüskés fehérjék ártalmainak kérdése új, ez az útmutató a megalapozott és a kialakulóban lévő orvosi kutatások, valamint a nemzetközi orvosok és holisztikus gyógyászok klinikai tapasztalatai alapján készült; az új bizonyítékok megjelenésével fejlődni fog.

A benne szereplő szabadalommentes gyógyszerek és étrend-kiegészítők világszerte eltérő elérhetőséggel rendelkezhetnek.
Who might benefit from this spike protein detox guide?

If you have had Covid-19, have recently had a Covid-19 injection, or are experiencing symptoms that may be related to Covid-19 vaccine transmission (also called shedding), you may benefit from using one or more items from our list of medicines and supplements to reduce spike protein load.

The spike protein, which is both a part of the Covid-19 virus and is produced in our bodies after inoculation, can circulate around our bodies causing damage to cells, tissues, and organs. We do not know how long spike proteins stay in the body, however this guide is designed to reduce the load.

(Editor’s note: The CDC removed from its website in August 2022, a statement that it would be phased out (shortly)).


Many people have been unable to find help for spike protein related illness (also called spikopathy) through existing healthcare services. This information is relevant if you have experienced adverse reactions after a jab, have Long Covid, or have post Covid-Injection Syndrome (pCoIS).    

Kinek lehet hasznos ez a tüske fehérje méregtelenítési útmutató?

Ha Ön már kapott Covid-19-et, nemrégiben kapott Covid-19 injekciót, vagy olyan tüneteket tapasztal, amelyek a Covid-19 vakcina átadásával (más néven shedding) kapcsolatosak lehetnek, akkor hasznos lehet a tüske fehérje terhelés csökkentésére szolgáló gyógyszerek és kiegészítők listáján szereplő egy vagy több tétel alkalmazása.

A tüske fehérje, amely egyrészt a Covid-19 vírus része, másrészt a beoltás után termelődik a szervezetünkben, keringhet a testünkben, károsítva a sejteket, szöveteket és szerveket. Nem tudjuk, hogy a tüske fehérjék mennyi ideig maradnak a szervezetben, ez az útmutató azonban a terhelés csökkentésére szolgál.

(Szerkesztői kiegészítés: A CDC törölte a weboldaláról 2022. augusztusában, azt az állítását, miszerint (rövid időn belül) kiürül a szervezetből.)

Sokan nem tudtak segítséget találni a tüskefehérjével kapcsolatos betegség (más néven spikopátia) kezelésére a meglévő egészségügyi szolgáltatásokon keresztül. Ez az információ akkor fontos, ha Önnél mellékhatások jelentkeztek a kísérleti szer beadását követően, ha Önnek Hosszú Covidja van, vagy ha Covid-injekciót követő szindrómában (pCoIS) szenved.

Important Note: This spike protein detox guide is for education only. If you are ill after vaccination, please seek help from a medical doctor or an holistic health practitioner.

For information on post Covid-injection illnesses, see the WCH post-injection guide
https://worldcouncilforhealth.org/resources/a-practical-approach-to-keeping-healthy-after-your-covid-19-jab/

The spike protein can be found in all SARS-CoV-2 variants. It is also produced in your body when you get a Covid-19 injection. Even if you have not had any symptoms, tested positive for Covid-19, or experienced adverse side effects after a jab, there may still be lingering spike proteins inside your body. In order to clear these after the jab or an infection, doctors and holistic practitioners are suggesting a few simple actions.  

It is thought that cleansing the body of spike protein (referred to as a spike protein detox from here on) as soon as possible after an infection or jab may protect against damage from remaining or circulating spike proteins.    In this spike protein detox guide, we will discuss several key features of these conditions that can be targeted during a detox: 

* The spike protein
* ACE2 receptors
* Interleukin 6 (IL-6)
* Furin Serine protease  

Fontos megjegyzés: Ez a tüske fehérje méregtelenítési útmutató csak oktatási célokat szolgál. Ha az oltás után megbetegszik, kérjük, forduljon orvoshoz vagy holisztikus gyógyítóhoz.
A Covid-injekció beadás utáni betegségekkel kapcsolatos információkért lásd a WCH injekció utáni útmutatót.
https://worldcouncilforhealth.org/resources/a-practical-approach-to-keeping-healthy-after-your-covid-19-jab/

A tüske fehérje minden SARS-CoV-2 változatban megtalálható. A szervezetben is termelődik, amikor Covid-19 injekciót kap. Még ha nem is voltak tünetei, nem volt pozitív a Covid-19 tesztje, vagy nem tapasztalt mellékhatásokat az oltás után, akkor is előfordulhat, hogy a szervezetében még mindig ott marad a tüske fehérje. Annak érdekében, hogy ezeket az oltás vagy egy fertőzés után kiürítse, az orvosok és a holisztikus gyógyászok néhány egyszerű intézkedést javasolnak. 

Úgy gondolják, hogy a szervezet megtisztítása a tüske -fehérjéktől (innentől kezdve tüske-fehérje méregtelenítésnek nevezik) a fertőzés vagy az oltás után a lehető leghamarabb védelmet nyújthat a megmaradt vagy keringő tüske -fehérjék okozta károk ellen. Ebben a tüske fehérje méregtelenítési útmutatóban ezeknek a feltételeknek számos olyan fő jellemzőjét tárgyaljuk, amelyeket a méregtelenítés során célzottan lehet kezelni:

* A tüske fehérje
* ACE2 receptorok
* Interleukin 6 (IL-6)
* FurinSzerin-proteáz
Important Safety Information Before Beginning a Detox

Please do not undertake a spike protein detox without supervision from your trusted health practitioner. Please note the following: 


* Pine needle tea, neem, comfrey, Andrographis paniculata –  Should NOT be consumed during pregnancy.

* Magnesium –  Overdosing is possible, and it is more difficult to detect when consuming liposomal magnesium. Therefore, consider a mixture of liposomal and conventional magnesium, or just conventional magnesium. 

* Zinc – When consuming a multivitamin that already includes zinc, be sure to adjust the quantity of zinc consumed in other supplements.

* Nattokinase – Do not take while using blood thinners or if you are pregnant or nursing.

* Always consider dosing – When taking a multivitamin, remember to adjust the amount of individual supplements accordingly. (e.g. If your multivitamin contains 15mg of zinc, you should reduce your zinc supplementation by that amount.) 

* St John’s Wort – This medicine interacts with many pharmaceutical drugs. It should not be taken if you are on other medication without advice from your doctor.  
Fontos biztonsági információk a méregtelenítés megkezdése előtt

Kérjük, ne kezdjen el egy tüskés fehérje méregtelenítést a megbízható egészségügyi szakember felügyelete nélkül. Kérjük, vegye figyelembe a következőket:

* Fenyőtű tea, Indiai Akác (neem), fekete nadálytő (comfrey), Andrographis paniculata – NEM fogyasztható terhesség alatt.

* Magnézium – Túladagolás lehetséges. És liposzómás magnézium fogyasztásakor nehezebb kimutatni. Ezért fontolja meg a liposzómás és a hagyományos magnézium együtt szedését, csak egyfélét szedjen.

* Cink – Ha olyan multivitamint fogyaszt, amely már tartalmaz cinket, mindenképpen igazítsa ki/ vegye számításba a többi étrend-kiegészítőben elfogyasztott cink mennyiségét.

* Nattokináz – Ne szedje vérhígítók használata közben, illetve ha terhes vagy szoptat.

* Mindig vegye figyelembe az adagolást – Multivitamin szedésekor ne felejtse el az egyes kiegészítők mennyiségét ennek megfelelően módosítani. (Pl. ha a multivitaminja 15 mg cinket tartalmaz, akkor a cinkpótlást is csökkentenie kell ezzel a mennyiséggel).  

* Orbáncfű – Ez a gyógyszer számos gyógyszerrel kölcsönhatásba lép. Nem szabad szedni, ha Ön más gyógyszert szed kezelőorvosa tanácsa nélkül.
Proactive and supportive measures

Virtually all conditions are more easily managed in their early stages. After all, it is certainly preferable to avert a health crisis entirely than it is to react to one. As the saying goes, an ounce of prevention is worth a pound of cure. 


A healthy diet is vital to support a healthy immune system.   
Proaktív és támogató intézkedések

Gyakorlatilag minden állapot könnyebben kezelhető korai stádiumban. Végül is, minden bizonnyal jobb, ha egy egészségügyi válságot teljesen elkerülünk, mintha csak reagálnánk rá. Ahogy a mondás tartja, egy uncia megelőzés többet ér, mint egy font gyógyítás.

Az egészséges táplálkozás elengedhetetlen az egészséges immunrendszer támogatásához.
Tips

Alter your diet so as to reduce consumption of pro-inflammatory food items. A low histamine diet is recommended. Avoid processed foods and GMOs.

The food items found in Table 1 may also be incorporated into daily diets prior to contracting Covid-19 or receiving a Covid-19 jab, if you still choose to do so. Intermittent fasting: The practice of intermittent fasting involves implementing meal timing schedules that switch back and forth between periods of voluntary fasting and non-fasting.

Commonly, those who practice intermittent fasting consume all of their daily calories within 6-8 hours each day. This method of dieting is used to induce autophagy, which is essentially a recycling process that takes place in human cells, where cells degrade and recycle components. Autophagy is used by the body to eliminate damaged cell proteins and can destroy harmful viruses and bacteria post-infection. 

Daily consumption of a multivitamin is advised. It provides a basic supply of vitamin A, vitamin E, iodine, selenium, trace elements, and more in addition to vitamin C and vitamin D3.
https://worldcouncilforhealth.org/resources/vitamin-c-for-covid/

Heat therapy, such as taking saunas and hot baths, are considered a good way of detoxing spike protein.  
Tippek

Módosítsa étrendjét úgy, hogy csökkentse a gyulladáskeltő élelmiszerek fogyasztását. Alacsony hisztamin tartalmú étrend ajánlott. Kerülje a feldolgozott élelmiszereket és a GMO-kat. –

Az 1. táblázatban található élelmiszereket a Covid-19 vírusfertőzés vagy a Covid-19 oltás beadása előtt is be lehet építeni a napi étrendbe, ha Ön mégis ezt választja. – Időszakos böjtölés: Az időszakos böjtölés gyakorlata olyan étkezési időbeosztás bevezetését jelenti, amely ide-oda váltogatja az önkéntes böjtölés és a nem böjtölés időszakát.

Az időszakos böjtöt gyakorló személyek általában naponta 6-8 órán belül fogyasztják el az összes napi kalóriát. Ezt a fogyókúrás módszert az autofágia kiváltására használják, ami lényegében egy olyan újrahasznosítási folyamat, amely az emberi sejtekben zajlik, ahol a sejtek lebontják és újrahasznosítják az alkotóelemeket. Az autofágiát a szervezet a sérült sejtfehérjék eltávolítására használja, és képes elpusztítani a fertőzés utáni káros vírusokat és baktériumokat.

Napi multivitamin fogyasztása javasolt. Ez a C-vitamin és a D3-vitamin mellett biztosítja az A-vitamin, az E-vitamin, a jód, a szelén, a nyomelemek és egyéb alapellátást. https://worldcouncilforhealth.org/resources/vitamin-c-for-covid/

A hőterápiát, például a szaunázást és a forró fürdőket a tüskefehérje méregtelenítésének jó módjának tartják.

What is the spike protein?  Mi az a tüskefehérje?
The SARS-CoV-2 virus contains a spike protein on its surface. If you’ve seen images of the coronavirus, it is the sun-like protrusions often pictured on the outside of the virus. 

During a natural infection, spike proteins play a key role in helping the virus enter the cells of your body. A region of the protein, known as the S2, fuses the viral envelope to your cell membrane. The S2 region also allows for the coronavirus spike protein to be easily detected by the immune system, which then makes antibodies to target and bind the virus.

Spike proteins are also produced by your body after taking a Covid-19 jab, and they function similarly in that they are able to fuse to cell membranes. In addition, since they are made in your own cells, your cells are then targeted by your immune system in an effort to destroy the spike protein. Thus, your immune system’s response to spike proteins can damage your body’s cells.  
A SARS-CoV-2 vírus a felszínén egy tüskés fehérjét tartalmaz. Ha látott már képeket a koronavírusról, akkor ez az a napszerű kiemelkedés, amelyet gyakran ábrázolnak a vírus külsején.

A természetes fertőzés során a tüskefehérjék kulcsszerepet játszanak abban, hogy a vírus bejusson a szervezet sejtjeibe. A fehérje egy S2 néven ismert régiója a vírusburkot az Ön sejtmembránjához olvasztja. Az S2 régió azt is lehetővé teszi, hogy a koronavírus tüske fehérjét az immunrendszer könnyen felismerje, amely ezután antitesteket állít elő a vírus megcélzására és megkötésére.

A tüske -fehérjéket az Ön szervezete is termeli a Covid-19 oltás beadása után, és hasonlóan működnek, mivel képesek a sejtmembránhoz kapcsolódni. Ráadásul, mivel az Ön saját sejtjeiben keletkeznek, az immunrendszer az Ön sejtjeit veszi célba, hogy elpusztítsa a tüske fehérjét. Így az immunrendszerének a tüske fehérjékre adott válasza károsíthatja az Ön testének sejtjeit.
How an RNA vaccine works­ (RNA, spike-protein, antibodies)

1.) Scientists take part of the virus’s genetic code and turn it into a vaccine that is injected into the patient  

2.) The vaccine enters the cells and tells them to produce the coronavirus spike protein ///
The body’s immune system reacts, produces antibodies and activates T-cells to destroy cells with the spike protein  

3.) lf the patient later catches coronavirus, the antibodies and T-cells are triggered to fight the virus  
Hogyan működik az RNS-vakcina (RNS, tüskefehérje, antitestek)

1.) A tudósok a vírus genetikai kódjának egy részét veszik, és vakcinává alakítják, amelyet befecskendeznek a betegbe.

2.) A vakcina bejut a sejtekbe, és azt mondja nekik, hogy termeljenek a koronavírus tüske fehérjét   ///
A szervezet immunrendszere reagál, antitesteket termel és aktiválja a T-sejteket, hogy elpusztítsák a tüske fehérjét tartalmazó sejteket  

3.) Ha a beteg később elkapja a koronavírust, az antitestek és a T-sejtek beindulnak a vírus elleni küzdelemre.
How the RNA vaccine would work (antibody, T-cell)

1.) Vaccine is based on part of Covid-19’s genetic code – or RNA – that tells cells what to produce

2.) When patient is injected with vaccine, it enters cells and tells them to produce coronavirus spike protein

3.) This causes immune system to produce antibodies and to activate T-cells ready to destroy infected cells

4.) lf patient gets Covid-19, antibodies and T-cells are automatically triggered to fight virus
(A)Hogyan kellene, hogy működjön az RNS vakcina (antitest, T-sejt)

1.) A vakcina a Covid-19 genetikai kódjának – vagy RNS-ének – azon részén alapul, amely megmondja a sejteknek, hogy mit kell termelniük

2.) Amikor a betegnek beadják a vakcinát, az bejut a sejtekbe, és azt mondja nekik, hogy termeljenek koronavírus tüske fehérjét

3.) Ennek hatására az immunrendszer antitesteket termel és aktiválja a fertőzött sejtek elpusztítására kész T-sejteket

4.) Ha a beteg Covid-19-et kap, az antitestek és a T-sejtek automatikusan beindulnak a vírus elleni küzdelemre    
Emerging evidence is also showing that in the nucleus of our cells the spike protein impairs our cells’ ability to repair DNA.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34696485/
Újabb bizonyítékok mutatják azt is, hogy sejtjeink magjában a tüske fehérje rontja sejtjeink DNS-javító képességét. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34696485/
Why should I consider a spike protein detox?

The spike protein from a natural infection or a Covid vaccine causes damage to our body’s cells, so it is important to take action to detoxify from it as best as we are able.

The spike protein is a highly toxic part of the virus, and research has linked the vaccine-induced spike protein to toxic effects. Spike protein research is ongoing.

The virus spike protein has been linked to adverse effects, such as: blood clots, brain fog, organising pneumonia, and myocarditis. It is probably responsible for many of the Covid-19 vaccine side effects discussed in the WCH post-injection guide.  https://worldcouncilforhealth.org/resources/a-practical-approach-to-keeping-healthy-after-your-covid-19-jab/
Miért érdemes megfontolni a tüske fehérje méregtelenítést?

A természetes fertőzésből vagy Covid vakcinából származó tüske protein károsítja szervezetünk sejtjeit, ezért fontos, hogy tegyünk lépéseket a tőle való méregtelenítés érdekében, amennyire csak lehetséges.

A tüske fehérje a vírus rendkívül mérgező része, és a kutatások a vakcina által kiváltott tüske fehérjét is összefüggésbe hozták a toxikus hatásokkal. A tüske fehérje kutatása folyamatban van.

A vírus tüske proteinje olyan káros hatásokhoz kapcsolódik, mint például: vérrögök, agyi köd, szerveződő tüdőgyulladás és szívizomgyulladás. Valószínűleg ez felelős a Covid-19 vakcina számos olyan mellékhatásáért, amelyet a WCH (world council for health – Egészségügyi Világtanács) injekció beadása utáni útmutatóban tárgyalnak.

https://worldcouncilforhealth.org/resources/a-practical-approach-to-keeping-healthy-after-your-covid-19-jab/
A Japanese biodistribution study for the Pfizer vaccine found that, in the 48 hours post-vaccination, vaccine particles had travelled to various tissues throughout the body and did not stay at the injection site, with high concentrations found at the liver, bone marrow, and ovaries. 
https://rightsfreedoms.wordpress.com/2021/06/03/confidential-pfizer-research-document/  

Emerging evidence on spikopathy suggests that effects related to inflammation and clotting may occur in any tissue in which the spike protein accumulates. In addition, peer-reviewed studies in mice  have found that the spike protein is capable of crossing the blood-brain barrier. Thus, in humans it could potentially lead to neurological damage if it is not cleared from the body.
https://www.nature.com/articles/s41593-020-00771-8  
A Pfizer vakcinájával kapcsolatos japán biodisztribúciós vizsgálat megállapította, hogy az oltást követő 48 órában a vakcinarészecskék a test különböző szöveteibe jutottak, és nem maradtak az injekció beadásának helyén, a májban, a csontvelőben és a petefészkekben magas koncentrációt találtak.  https://rightsfreedoms.wordpress.com/2021/06/03/confidential-pfizer-research-document/  

A spikopátiával kapcsolatos új bizonyítékok arra utalnak, hogy a gyulladással és véralvadással kapcsolatos hatások bármely olyan szövetben jelentkezhetnek, amelyben a tüske fehérje felhalmozódik. Ezenkívül egereken végzett, szakértői véleményezéssel ellátott vizsgálatok megállapították, hogy a tüske fehérje képes átjutni a vér-agy gáton. Így emberekben potenciálisan neurológiai károsodáshoz vezethet, ha nem ürül ki a szervezetből.
https://www.nature.com/articles/s41593-020-00771-8  
How to reduce your spike protein loadHogyan csökkentheti a tüske fehérje terhelést
Supporting people with Long Covid and post-vaccine illness is a new and emerging field of health research and practice. The following lists contain substances that may be useful. This list has been compiled by international doctors and holistic practitioners with diverse experiences in helping people recover from Covid-19 and post-injection illness. Luckily, there are a host of easily attainable, natural solutions to reduce your body’s spike protein load.

Some “Protein Binding Inhibitors” inhibit the binding of the spike protein to human cells, while others neutralize the spike protein so that it can no longer cause damage to human cells.  
A Hosszú Covid és a vakcinázás utáni betegségben szenvedők támogatása az egészségügyi kutatás és gyakorlat új és feltörekvő területe. Az alábbi listák olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek hasznosak lehetnek. Ezt a listát olyan nemzetközi orvosok és holisztikus szakemberek állították össze, akik különböző tapasztalatokkal rendelkeznek a Covid-19 és az oltás utáni betegségből való felépülés segítésében.

Szerencsére számos könnyen elérhető, természetes megoldás létezik arra, hogy csökkentsük a szervezetünk fehérjeterhelését.

Egyes “fehérje kötődés gátlók” gátolják a tüske fehérje kötődését az emberi sejtekhez, míg mások semlegesítik a tüske fehérjét, így az nem tud többé kárt okozni az emberi sejtekben.
Spike Protein Inhibitors: Prunella vulgaris, pine needles, emodin, neem, dandelion leaf extract, ivermectin

Spike Protein Neutralizers: N-acetylcysteine (NAC), glutathione, fennel tea, star anise tea, pine needle tea, St. John’s wort, comfrey leaf, vitamin C  
Tüskefehérje-gátlók: Prunella vulgaris, fenyőtű, emodin, neem, gyermekláncfűlevél-kivonat, ivermektin.

Tüskefehérje-semlegesítők: N-acetil-cisztein (NAC), glutation, édeskömény tea, csillagánizs tea, fenyőtű tea, orbáncfű, komfű levél, C-vitamin.
* Ivermectin has been shown to bind to the spike protein, potentially rendering it ineffective in binding to the cell membrane.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32871846/  

* Several plants found in nature, including pine needles, fennel, star anise, St. John’s wort, and comfrey leaf, contain a substance called shikimic acid, which may help to neutralize the spike protein. Shikimic acid may help to reduce several possible damaging effects of the spike protein, and is believed to counteract blood clot formation
https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2016/fo/c6fo00927a  


* Regular oral doses of vitamin C are useful in neutralizing any toxin.  


* Pine needle tea has powerful antioxidant effects and contain high concentrations of vitamin C.  

* Nattokinase (see Table 1), an enzyme derived from the Japanese soybean dish ‘Natto’, is a natural substance whose properties may help to reduce the occurrence of blood clots.
* Kimutatták, hogy az Ivermectin kötődik a tüske fehérjéhez, ami potenciálisan hatástalanná teszi a sejtmembránhoz való kötődését.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32871846/

* Számos, a természetben megtalálható növény, köztük a fenyőtű, az édeskömény, a csillagánizs, az orbáncfű és a komfűlevél tartalmaz egy shikimisav nevű anyagot, amely segíthet a tüskefehérje semlegesítésében. A shikimisav segíthet csökkenteni a spike fehérje számos lehetséges káros hatását, és feltehetően ellensúlyozza a vérrögképződést.   https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/2016/fo/c6fo00927a

* A C-vitamin rendszeres szájon át történő adagolása hasznos bármilyen toxin semlegesítésében.

* A fenyőtű tea erős antioxidáns hatású, és magas koncentrációban tartalmaz C-vitamint.

* A nattokináz (lásd az 1. táblázatot), a japán szójababból, a “Natto” ételből származó enzim, egy természetes anyag, amelynek tulajdonságai segíthetnek a vérrögök kialakulásának csökkentésében.

What is the ACE2 receptor?

The ACE2 receptor is located in the cell wall, in lung and blood vessel linings, and in platelets.

Spike protein attaches to ACE2 receptors.  It has been proposed that large concentrations of spike protein may bind to our ACE2 receptors and effectively ‘sit there’, blocking the regular functioning of these receptors in various tissues. The disruption of these receptors has been associated with a multitude of adverse effects through altered tissue functioninghttps://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33275540/
Mi az ACE2 receptor?

Az ACE2-receptor a sejtfalban, a tüdő és az erek bélésében, valamint a vérlemezkékben található.

A tüske fehérje az ACE2 receptorokhoz kötődik. Azt feltételezik, hogy a tüske fehérje nagy koncentrációban kötődhet az ACE2 receptorainkhoz, és gyakorlatilag “ott ül”, blokkolva e receptorok szabályos működését a különböző szövetekben. Ezeknek a receptoroknak a megzavarása a szövetek megváltozott működésén keresztül számos káros hatással jár. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33275540/
* If spike proteins bind to the cell wall and ‘stay put’, they could trigger the immune system to attack healthy cells and possibly trigger autoimmune disease.   

* The spike protein could attach to ACE2 receptors located on blood platelets and the endothelial cells lining the blood vessels, which may lead to abnormal bleeding or clotting, both of which are linked to Vaccine-induced Thrombotic Thrombocytopenia (VITT)   https://www.acc.org/latest-in-cardiology/articles/2021/04/01/01/42/vaccine-induced-thrombotic-thrombocytopenia-vitt-and-covid-19-vaccines
* Ha a tüskefehérjék a sejtfalhoz kötődnek és “ott maradnak”, akkor az immunrendszert az egészséges sejtek megtámadására késztethetik, és esetleg autoimmun betegséget válthatnak ki.  

* A tüskefehérje a vérlemezkéken és az ereket bélelő endotélsejteken található ACE2-receptorokhoz kapcsolódhat, ami rendellenes vérzéshez vagy véralvadáshoz vezethet, mindkettő a vakcina által kiváltott trombotikus trombocitopéniához (VITT) kapcsolódik. 
https://www.acc.org/latest-in-cardiology/articles/2021/04/01/01/42/vaccine-induced-thrombotic-thrombocytopenia-vitt-and-covid-19-vaccines
How to detox your ACE2 receptorsHogyan méregtelenítsük az ACE2 receptorokat?
Evidence suggests the binding of ivermectin to the ACE2 receptor prevents the spike protein from binding with it instead.  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32871846/Bizonyított, hogy az ivermectin kötődése az ACE2 receptorhoz, megakadályozza, hogy a tüskefehérje kötődését. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32871846/

What is Interleukin-6?

Interleukin 6, or IL-6, is a primarily pro-inflammatory cytokine protein. This means it is naturally produced by the body in response to infection or tissue damage and initiates the inflammatory response. 
Mi az az Interleukin-6?

Az interleukin-6 vagy IL-6 egy elsősorban gyulladáskeltő citokin fehérje. Ez azt jelenti, hogy a szervezet természetes módon termeli fertőzésre vagy szövetkárosodásra válaszul, és gyulladásos választ indít el.
Why target IL-6?

Some natural substances help the post-jab detoxification process by
targeting Interleukin 6.

Scientific evidence shows that cytokines such as IL-6, are found in far higher levels among those infected with Covid when compared to uninfected individuals. IL-6 has been used as a biomarker for Covid progression. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7129451/

Increased levels of IL-6 have been found in patients with respiratory dysfunction. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7233239/

Meta-analysis has revealed a reliable relationship between IL-6 levels and covid severity. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7530350/

IL-6 levels have been inversely related with T-cell count in ICU patientshttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7205903/

Pro-inflammatory cytokines such as IL-6 are also expressed post-vaccination, and studies suggest that they may reach the brain.  
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16877115

Il-6 inhibitors have in fact been recommended by the WHO for severe Covid cases, for which they have been described as life-saving. 
https://www.who.int/news/item/06-07-2021-who-recommends-life-saving-interleukin-6-receptor-blockers-for-covid-19-and-urges-producers-to-join-efforts-to-rapidly-increase-access
Miért célozzük meg az IL-6-ot?

Egyes természetes anyagok az Interleukin 6 elleni célzottan az Interleukin 6 elleni méregtelenítési folyamatot segítik. Tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy az olyan citokinek, mint az IL-6, a Coviddal fertőzötteknél sokkal magasabb szinten találhatók, mint a nem fertőzötteknél. Az IL-6-ot a Covid progressziójának biomarkereként használják. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7129451/

Légzési zavarban szenvedő betegeknél megnövekedett IL-6-szintet találtak. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7233239/

A metaanalízis megbízható kapcsolatot mutatott ki az IL-6 szintje és a covid súlyossága között.  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7530350/

Az IL-6-szintek fordítottan arányosak a T-sejtek számával az intenzív osztályos betegeknél.   https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7205903/

A pro-inflammatorikus citokinek, mint például az IL-6, az oltás után is kifejeződnek, és a vizsgálatok szerint ezek az agyba is eljuthatnak.   https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16877115/

Az Il-6-gátlókat a WHO valójában súlyos Covid-ügyekben ajánlotta, amelyek esetében életmentőnek minősítették őket.   
https://www.who.int/news/item/06-07-2021-who-recommends-life-saving-interleukin-6-receptor-blockers-for-covid-19-and-urges-producers-to-join-efforts-to-rapidly-increase-access  
How to detox from IL-6

The following lists of natural substances, including several basic anti-inflammatory food supplements, can be used to prevent the adverse effects of IL-6 by inhibiting its action.

IL-6 Inhibitors (anti-inflammatories): Boswellia serrata (frankincense) and dandelion leaf extract 

Other IL-6 inhibitors: Black cumin (Nigella sativa), curcumin, fish oil and other fatty acids, cinnamon, fisetin (flavonoid), apigenin, quercetin (flavonoid), resveratrol, luteolin, vitamin D3 (with vitamin K2), zinc, magnesium, jasmine tea, spices, bay leaves, black pepper, nutmeg, and sage

Several natural, plant-based substances are used in antiviral therapy. The plant pigment quercetin has been shown to display a broad range of anti-inflammatory and antiviral effects.     

Zinc has been shown to work as a potent antioxidant, which protects the body from oxidative stress, a process associated with DNA damage, excess inflammation, and other damaging effects.  

https://www.researchgate.net/publication/334492528 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8005963    
Hogyan lehet méregteleníteni az IL-6-ot

Az alábbi listán felsorolt természetes anyagok, köztük számos alapvető gyulladáscsökkentő étrend-kiegészítő, az IL-6 káros hatásainak megelőzésére használhatók azáltal, hogy gátolják annak hatását.

IL-6 gátlók (gyulladáscsökkentők): Boswellia serrata (tömjénfa) és gyermekláncfűlevél-kivonat.

Egyéb IL-6-gátlók: Fekete kömény (Nigella sativa), kurkumin, halolaj és más zsírsavak, fahéj, fisetin (flavonoid), apigenin, kvercetin (flavonoid), resveratrol, luteolin, D3-vitamin (K2-vitaminnal), cink, magnézium, jázmin tea, fűszerek, babérlevél, fekete bors, szerecsendió és zsálya.


Számos természetes, növényi eredetű anyagot használnak a vírusellenes terápiában. A kvercetin nevű növényi pigmentről kimutatták, hogy gyulladáscsökkentő és vírusellenes hatások széles skáláját mutatja.    

A cink bizonyítottan erős antioxidánsként működik, amely megvédi a szervezetet az oxidatív stressztől, amely folyamat DNS-károsodással, túlzott gyulladással és egyéb káros hatásokkal jár.

https://www.researchgate.net/publication/334492528 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8005963


What is furin?

Furin is an enzyme, which cleaves proteins and makes them biologically activate.   
Mi az a furin?

A furin egy enzim, amely fehérjéket hasít és biológiai aktiválásra késztet.
Why target furin?

Furin has been shown to separate the spike protein and thus allow the virus to enter human cells. 

A furin cleavage site is present on the Covid spike protein, which is thought to make the virus more infectious and transmissible. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7114094/

Furin inhibitors work by preventing cleavage of the spike proteinhttps://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2211124720312432

Miért a furin a célpont?

Kimutatták, hogy a furin leválasztja a spike fehérjét, és így lehetővé teszi a vírus bejutását az emberi sejtekbe.

A Covid tüske fehérjén található egy furin hasítóhely, amelyről úgy gondolják, hogy a vírust fertőzőképesebbé és átvihetőbbé teszi. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7114094/

A furin gátlók úgy hatnak, hogy megakadályozzák a tüskefehérje hasadását. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2211124720312432

How to detox from furin  

Substances that naturally inhibit furin:
– Rutin
– Limonene
– Baicalein
– Hesperidin  

Hogyan kell méregteleníteni a furint  

A furint természetes módon gátló anyagok:
– Rutin
– Limonen
– Baicalein
– Heszperidin
What is serine protease?

Serine protease is an enzyme.  
Mi az a szerin proteáz?

A szerin proteáz egy enzim.
Why target serine protease?

Inhibiting serine protease can prevent spike protein activation and also reduce viral entry to cells, hence reducing infection rate as well as severity
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8313365
Miért célozzuk a szerin-proteáz-t?

A szerin-proteáz gátlása megakadályozhatja a tüskefehérje aktiválódását, és csökkentheti a vírus sejtekbe való bejutását, ezáltal csökkentheti a fertőzés arányát és súlyosságát.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8313365
How to detox from serine protease

Substances that naturally inhibit serine protease and may help to reduce spike protein levels in the body:

* Green tea
* Potato tubers
* Blue green algae
* Soybeans
* N-Acetyl Cysteine (NAC)
* Boswellia (frankincense)
Hogyan lehet méregteleníteni a szerin-proteázból

Olyan anyagok, amelyek természetes módon gátolják a szerinproteázt, és segíthetnek a szervezetben lévő tüskés fehérje szintjének csökkentésében:

* Zöld tea
* Burgonyagumók
* Kék zöld alga
* Szójabab
* N-acetil-cisztein (NAC)
* Boswellia (tömjén)


What to Take? How much to take?
Where does it come from? Where to get it?  
Mit vegyek be? Mennyit kell bevenni?
Honnan származik? Hol lehet beszerezni?
Table 1. Medicines and supplements that can be considered
1. táblázat. Figyelembe vehető gyógyszerek és étrend-kiegészítők

1./ Substance:         Ivermectin  
                                      
Natural Source(s):           Soil bacteria (avermectin)                                          Where to Get:  On prescription                               
Recommended Dose:    0.4mg/kg weekly for 4 weeks   
If symptomatic, refer to the FLCCC I-Recover Protocol  

*Check package instructions to determine if there are contraindications prior to use

1/ Anyag:  Ivermectin 
                                      
Természetes forrás(ok): Talajbaktériumok (avermectin)                                Hol lehet beszerezni:     Vényköteles                                    
Ajánlott adag:  heti 0,4 mg/kg 4 héten keresztül

Ha tüneteket mutat, olvassa el az FLCCC I-Recover protokollját
*A használat előtt ellenőrizze a csomagolás használati utasítását, hogy megállapítsa, vannak-e ellenjavallatok.

2/ Substance:         Hydroxychloroquine     

Natural Source(s): –                       
Where to Get:  On prescription

Recommended Dose:    200mg weekly for 4 weeks  *Check package instructions to determine if there are contraindications prior to use

2/ Anyag:  Hydroxychloroquine     

Természetes forrás(ok): –                            
Hol lehet beszerezni:     Vényköteles     

Ajánlott adag: heti 200 mg 4 héten át.   *A használat előtt ellenőrizze a csomagolás utasításait, hogy megállapítsa, vannak-e ellenjavallatok.

3/ Substance:         Vitamin C

Natural Source(s): Citrus fruits (e.g. oranges) and vegetables (broccoli, cauliflower, brussel sprouts)
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    6-12g daily (divided evenly between sodium ascorbate (several grams), liposomal vitamin C (3-6g) & ascorbyl palmitate (1 – 3g)

3/ Anyag:  C-vitamin

Természetes forrás(ok): Citrusfélék (pl. narancs) és zöldségek (brokkoli, karfiol, kelbimbó).
Hol lehet beszerezni:     Kiegészítő: bioboltokban, gyógyszertárakban, étrend-kiegészítő boltokban, online.

Ajánlott adag: napi 6-12 g (egyenletesen elosztva nátrium-aszkorbát (néhány gramm), liposzómális C-vitamin (3-6 g) és aszkorbil-palmitát (1-3 g) között).

4/ Substance:         Prunella Vulgaris (commonly known as self-heal)

Natural Source(s):           Self-heal plant
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    7 ounces (207ml) daily

4/ Anyag:  Prunella Vulgaris (közismert nevén öngyógyító)

Természetes forrás(ok): Öngyógyító növény
Hol lehet beszerezni:     Kiegészítő: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 7 uncia (207ml) naponta

5/ Substance:         Pine Needles 

Natural Source(s):           Pine tree
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Consume tea 3 x daily (consume oil/resin that accumulates in the tea also)

5/ Anyag:  Fenyőtű

Természetes forrás(ok): Fenyőfa
Hol lehet beszerezni:  bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Fogyassza a teát naponta 3x (a teában felhalmozódó olajat/gyantát is fogyassza el)

6/ Substance:         Neem

Natural Source(s):           Neem tree Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    As per your practitioner’s or preparation instructions

6/ Anyag:  Neem

Természetes forrás(ok): Neem fa
Hol lehet beszerezni: bioboltokban, gyógyszertárakban, étrend-kiegészítő boltokban, online.

Ajánlott adag: A kezelőorvos vagy a készítmény utasításai szerint.

7/ Substance:         Dandelion Leaf Extract

Natural Source(s):           Dandelion plant
Where to Get:  Supplement (dandelion tea, dandelion coffee, leaf tincture): natural food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online  

Recommended Dose:    Tincture as per your practitioner’s or preparation instructions

7/ Anyag:  Gyermekláncfű levél kivonat

Természetes forrás(ok): Gyermekláncfű növény
Hol lehet beszerezni:     (pitypangtea, pitypangkávé, levéltinktúra): természetes élelmiszerboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online. 

Ajánlott adagolás: Tinktúra a kezelőorvos vagy a készítmény utasításai szerint.

8/ Substance:         N-Acetyl Cysteine (NAC)

Natural Source(s):           High-protein foods (beans, lentils, spinach, bananas, salmon, tuna)
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 1200mg daily (in divided doses)

8/ Anyag:  N-acetil-cisztein (NAC)

Természetes forrás(ok): (bab, lencse, spenót, banán, lazac, tonhal).
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Naponta legfeljebb 1200 mg (osztott adagokban).

9/ Substance:         Fennel Tea  

Natural Source(s):           Fennel plant
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    No upper limit. Start with 1 cup and monitor body’s reaction.

9/ Anyag:  Fennel Tea 

Természetes forrás(ok): Édeskömény növény
Hol lehet beszerezni:     Kiegészítő: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Nincs felső határ. Kezdje 1 csészével és figyelje a szervezet reakcióját.

10/ Substance:         Star Anise Tea

Natural Source(s):           Chinese evergreen tree (Illicium verum)
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    No upper limit. Start with 1 cup and monitor body’s reaction.  

10/ Anyag:  Csillagánizs tea

Természetes forrás(ok): Kínai örökzöld fa (Illicium verum)
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Nincs felső határérték. Kezdje 1 csészével és figyelje a szervezet reakcióját.

11/ Substance:         St John’s Wort

Natural Source(s):           St John’s wort plant
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    As directed on supplement

11/ Anyag:  Orbáncfű

Természetes forrás(ok): Szentjánoskenyér növény Hol lehet beszerezni:
Hol lehet beszerezni?  bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: A készítményen feltüntetett módon

12/ Substance:         Comfrey Leaf

Natural Source(s):           Symphytum plant genus
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    As directed on supplement

12/ Anyag:  Komfrey levél

Természetes forrás(ok): Symphytum növény nemzetség
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: A készítményen feltüntetett módon

13/ Substance:         Nattokinase 

Natural Source(s):           Natto (Japanese soybean dish)
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    As directed on supplement

13/ Anyag:  Nattokináz

Természetes forrás(ok): Natto (japán szójabab étel)
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: A kiegészítőn feltüntetett utasítás szerint

14/ Substance:         Boswellia serrata  

Natural Source(s):           Boswellia serrata tree Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    As directed on supplement

14/ Anyag:  Boswellia serrata 

Természetes forrás(ok): Boswellia serrata fa
Hol lehet beszerezni:     Kiegészítő: bioboltokban, gyógyszertárakban, étrend-kiegészítő boltokban, online.

Ajánlott adag: A készítményen feltüntetett módon

15/ Substance:         Black Cumin (Nigella Sativa)

Natural Source(s):           Buttercup plant family
Where to Get:  Grocery stores, health food stores

Recommended Dose:   

15/ Anyag:  Fekete kömény (Nigella Sativa)

Természetes forrás(ok): Boglárka növénycsalád
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerüzletek, bioboltok

Ajánlott adag:  

16/ Substance:         Curcumin

Natural Source(s):           Turmeric
Where to Get:  Grocery stores, health food stores

Recommended Dose:   

16/ Anyag:  Curcumin

Természetes forrás(ok): Kurkuma
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerüzletek, bioboltok

Ajánlott adag:  

17/ Substance:         Fish Oil

Natural Source(s):           Fatty/oily fish
Where to Get:  Grocery stores, health food stores

Recommended Dose:    Up to 2000mg daily

17/ Anyag:  Halolaj

Természetes forrás(ok): Zsíros/olajos halak
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerüzletek, bioboltok

Ajánlott adag: Legfeljebb 2000 mg naponta

18/ Substance:         Cinnamon

Natural Source(s):           Cinnamomum tree genus
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   
18/ Anyag: 

Fahéj Természetes forrás(ok): Cinnamomum fa nemzetség
Hol lehet beszerezni:    

Élelmiszerboltban Ajánlott adag:  

19/ Substance:         Fisetin (Flavonoid)

Natural Source(s):           Fruits: strawberries, apples, mangoes Vegetables: onions, nuts, wine

Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 100mg daily (Consume with fats)

19/ Anyag:  Fisetin (flavonoid)

Természetes forrás(ok): Zöldségek: hagyma, diófélék, bor.
Hol lehet beszerezni:     Egészségügyi élelmiszerboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Legfeljebb napi 100 mg (zsírokkal együtt fogyasztva).

20/ Substance:         Apigenin

Natural Source(s):           Fruits, veg & herbs parsley, chamomile, vine-spinach, celery, artichokes, oregano

Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    50mg daily  

20/ Anyag:  Apigenin

Természetes forrás(ok): petrezselyem, kamilla, szőlő-spenót, zeller, articsóka, oregánó.
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 50 mg naponta 

21/ Quercetin (Flavonoid)

Natural Source(s): Citrus fruits, onions, parsley, red wine
Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Up to 500mg twice daily, Consume with Zinc https://www.medicalnewstoday.com/articles/324170  

21/ Quercetin (flavonoid)

Citrusfélék, hagyma, petrezselyem, vörösbor
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online

Naponta kétszer 500mg-ig, Cinkkel együtt fogyasztva https://www.medicalnewstoday.com/articles/324170

22/ Substance:         Resveratrol

Natural Source(s):           Peanuts, grapes, wine, blueberries, cocoa
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 1500mg daily for up to 3 months

22/ Anyag:  Resveratrol

Természetes forrás(ok): Földimogyoró, szőlő, bor, áfonya, kakaó.
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Naponta legfeljebb 1500 mg, legfeljebb 3 hónapig.

23/ Luteolin              
     
Natural Source(s):  Vegetables: celery, parsley, onion leaves            
Natural Source(s):  Fruits: apple skins, chrysanthemum flowers
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online         

Recommended Dose:    100-300mg daily (Typical manufacturer recommendations)       

23/ Luteolin 
             
Természetes forrás(ok) – Zöldségek: zeller, petrezselyem, hagymalevél   
Természetes forrás(ok) – Gyümölcsök: almahéj, krizantémvirágok
Ellátó: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online   

Ajánlott adag: 100-300mg naponta (tipikus gyártói ajánlások)

24/ Substance:         Vitamin D3

Natural Source(s):           Fatty fish, fish liver oils
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    5000 – 10,000 IU daily https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d-dosage#TOC_TITLE_HDR_7  

24/ Anyag:  D3-vitamin

Természetes forrás(ok): D-vitamin: zsíros halak, halmájolajok
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 5000 – 10,000 NE naponta https://www.healthline.com/nutrition/vitamin-d-dosage#TOC_TITLE_HDR_7

25/ Substance:         Vitamin K

Natural Source(s):           Green leafy vegetables
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    90-120mcg daily  (90 for women, 120 for men)

25/ Anyag:  K-vitamin

Természetes forrás(ok): Zöld leveles zöldségek
Hol lehet hozzájutni:      bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 90-120mcg naponta (nőknek 90, férfiaknak 120).
26/ Substance:         Zinc

Natural Source(s): Red meat, poultry, oysters, whole grains, milk products
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    11-40mg daily  

26/ Anyag:  Cink

Természetes forrás(ok): Vörös hús, baromfi, osztriga, teljes kiőrlésű gabonafélék, tejtermékek.
Honnan szerezhető be: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 11-40 mg naponta 

27/ Substance:         Magnesium

Natural Source(s):           Greens, whole grains, nuts
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 350mg daily https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-magnesium#1

27/ Anyag:  Magnézium

Természetes forrás(ok): Zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék, diófélék
Hol szerezhetjük be: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Legfeljebb napi 350 mg https://www.webmd.com/diet/supplement-guide-magnesium#1

28/ Substance:         Jasmine Tea

Natural Source(s):           Leaves of common jasmine or Sampaguita plants Where to Get:  Grocery store, health food stores

Recommended Dose:    Up to 8 cups per day

28/ Anyag:  Jázmin tea

Természetes forrás(ok): Jázmin vagy Sampaguita növény levelei.
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerbolt, bioboltok

Ajánlott adag: Naponta legfeljebb 8 csésze

29/ Substance:         Spices

Natural Source(s):          
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

29/ Anyag:  Fűszerek

Természetes forrás(ok):
Hol lehet beszerezni: Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:  

30/ Substance:         Bay Leaves

Natural Source(s):           Bay leaf plants
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

30/ Anyag:  Babérlevél

Természetes forrás(ok): Babérlevél növények
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:  

31/ Substance:         Black Pepper

Natural Source(s):           Piper nigrum plant
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

31/ Anyag:  Fekete bors

Természetes forrás(ok): Piper nigrum növény
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:  

32/ Substance:         Nutmeg

Natural Source(s):           Myristica fragrans tree seed
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

32/ Anyag:  Szerecsendió

Természetes forrás(ok): Myristica fragrans fa magja
Hol lehet beszerezni: Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:  

33/ Substance:         Sage

Natural Source(s):           Sage plant
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

33/ Anyag:  Sage

Természetes forrás(ok): Fűszeg növény
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:

34/ Substance:         Rutin

Natural Source(s):           Buckwheat, asparagus, apricots, cherries, black tea, green tea, elderflower tea
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    500-4000mg daily  (consult healthcare provider before taking higher-end doses)

34/ Anyag:  Rutin

Természetes forrás(ok): Hajdina, spárga, sárgabarack, cseresznye, fekete tea, zöld tea, bodzavirág tea.
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 500-4000mg naponta (nagyobb adagok szedése előtt konzultáljon az egészségügyi szolgáltatóval).

35/ Substance:         Limonene

Natural Source(s): Rind of citrus fruits such as lemons, oranges, and limes
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 2000mg daily

35/ Anyag:  Limonen

Természetes forrás(ok): Citrusfélék, például citrom, narancs és lime héja.
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Legfeljebb 2000 mg naponta

36/ Substance:         Baicalein

Natural Source(s):           Scutellaria plant genus
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online
Recommended Dose:    100-2800mg  

36/ Anyag:  Baicalein Természetes forrás(ok): Scutellaria növény nemzetség Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online. Ajánlott adag: 100-2800mg 

37/ Substance:         Hesperidin

Natural Source(s):           Citrus fruit
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    Up to 150mg twice daily

37/ Anyag:  Hesperidin

Természetes forrás(ok): Citrusfélék
Hol lehet beszerezni:  bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: Legfeljebb 150 mg naponta kétszer.

38/ Substance:         Green Tea

Natural Source(s):           Camellia sinensis plant leaves
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:    Up to 8 cups of tea a day or as directed on supplement 

38/ Anyag:  Zöld tea

Természetes forrás(ok): Camellia sinensis növény levelei
Hol lehet beszerezni:    

Élelmiszerboltban Ajánlott adag: Naponta legfeljebb 8 csésze tea vagy a kiegészítőn feltüntetett utasítás szerint.

39/ Substance:         Potatoes tubers

Natural Source(s):           Potatoes
Where to Get:  Grocery store

Recommended Dose:   

39/ Anyag:  Burgonya gumók

Természetes forrás(ok): Burgonya
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerboltban

Ajánlott adag:  

40/ Substance:         Blue Green Algae

Natural Source(s):           Cyanobacteria
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    1-10 grams daily https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-923/blue-green-algae

40/ Anyag:  Kék zöld alga

Természetes forrás(ok): Cianobaktériumok
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: napi 1-10 gramm https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-923/blue-green-algae

41/ Substance:         Andrographis Paniculata           
                  
Natural Source(s):           Green chiretta plant                     
Where to Get:  Supplement: health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online                

Recommended Dose:    400mg x 2 daily                *Check for contradictions

41/ Anyag:  Andrographis Paniculata                             

Természetes forrás(ok): Zöld chiretta növény                   
Hol lehet beszerezni: bioboltok, gyógyszertárak, étrend-kiegészítő boltok, online.

Ajánlott adag: 400mg x 2 naponta * Ellenőrizze az ellentmondásokat.

42/ Substance:         Milk Thistle Extract

Natural Source(s):           Silymarin
Where to Get:  Supplement; Health food stores, pharmacies, dietary supplement stores, online

Recommended Dose:    200mg x 3 daily

42/ Anyag:  Máriatövis kivonat

Természetes forrás(ok): Silymarin
Hol lehet beszerezni:     Egészségügyi élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban, étrend-kiegészítő boltokban, online.

Ajánlott adag: 200mg naponta 3x 200mg

43/ Substance:         Soybeans (organic)

Natural Source(s):           Soybeans
Where to Get:  Grocery store, health food stores

Recommended Dose:   

43/ Anyag:  Szójabab (bio)

Természetes forrás(ok): Szójabab
Hol lehet beszerezni:     Élelmiszerbolt, bioboltok

Ajánlott adag: