Segítsünk magunkon: Legyen rendben az immunrendszerünk – lélek, szellem

mert ez az egyetlen, ami eredendően és aktívan védi testünket – a többi segítség vagy méreg.

 • Harmónia:
  • Teremts harmóniát a lelkedben és az megteszi a környezetedben is.
  • Minden nap csinálj olyat legalább kb. 1 órán keresztül, ami örömet hoz az életedbe.
 • Stressz kerülésének, feloldásának fontossága:
  dr. Dumitru Constantin Dulcan neurológus már 1981-ben megírta az Inteligenta materiei (szabad fordításban Az anyag intelligenciája):

A stressz egy fizikai, vagy érzelmi traumára adott reakció, amely kihatással van az idegsejtek működésére, a DNS-re, illetve az immunrendszerre. A stressz például blokkolja az idegsejtképződést […] A stressz a DNS-lánc megváltoztatásában is szerepet játszik, ezért lehetséges az, hogy stresszes körülmények között valaki hamarabb megöregszik, egyszerűen leépül.

Ami pedig az immunrendszer működését illeti, egy 5 perces dühroham, erős stresszhatás akár 5-6 órára blokkolhatja az immunrendszer tevékenységét, ami azt jelenti, hogy leáll a limfocita sejtek képződése, így a kórokozók könnyebben bejuthatnak a szervezetbe, ahol betegségeket robbanthatnak ki.

 • NE fogyassz tömegmédiát!
  Keress mást a félelemgenerátorok helyett, olyat ami érdekel.
  pl. olvass (a Téli berek megvolt már?), kertészkedj, túrázz, barkácsolj, vagy használd a YouTubot és hasonlókat (Vimeo, Daily Motion, BitChute, Brandnewtube, Rumble) arra, ami(k)re való: az ismereteid tágítására, találj számodra hiteles előadókat, autószerelési vagy szépségápolási tippeket a (Híradó)Riadó helyett.

És ne feledd a józanság szűrőjének alkalmazását a befogadás közben és után.

[( ha még nem tetted, akkor tégy egy szívességet magadnak és a böngésző (pl. Firefox) kiegészítői közül telepíts fel egy reklámblokkolót pl. uBlock origin https://ublockorigin.com + Facebook Container-t https://tinyurl.com/v3uacs34  + Privacy Bagger-t https://privacybadger.org
így nem lesznek zavaró reklámok és nem tudja követni a FB tevékenységeidet),

(ha komolyabban érdekel a magánszférád, akkor tanulmányozd mi az a VPN https://tinyurl.com/47s4mk8b , a TOR https://www.torproject.org és a TAIL https://tails.boum.org )]

 • Tudd, hogy nem vagy egyedül. Van összefogás a Magyar népben és még több a Nemzetben, a gondolkodó emberek között … és ahogy elnézem a külföldi ismerőseimmel is. Keljünk fel a fotelből, amikor kell.
  Tegyünk önmagunkért és unokáinkért – hahó! 18-30 éves korosztály, fiatalok.
  Vállaljunk felelősséget az életünkért.
  És legyünk tudatában, hogy szerethetőek vagyunk.
 • Ne féljünk egymástól. Mindent józan ésszel és józan érzelemmel is mérjünk. Merjünk beszélgetni egymással, ápolni családi kapcsolatainkat. És ne hagyjuk magukra az időseket se.
 • Az éltető erő a szeretet (ősbizalom + önszeretet + figyelem + megértés + együttérzés + elfogadás + megbecsülés + megengedés + szelídség = feltétlen szeretet).