Internet vs. FB

Isten útjai kifürkészhetetlenek és kellő ügyességgel a mienk is az interneten.

Van, amikor az a feladat, hogy azt kell megtanulni, hogy álljunk ki magunkért és az emberiségért.

Szerintem ez most egy ilyen helyzet. Az emberiség békés összefogása lenne a foglalkozás célja.
Láttunk sok mindent, de főleg Jézus példaéletét. Megmutatta, átadta a kulcsot.

Számos különbség ébredt azóta, hiába vagyunk bezárva, hiába akarnak elnyomni minden hangot – itt az internet.
Ezt is, mint mindent meg kéne tanulni jól használni, mint a sebész készletet.

A fészbúk nem az egyetlen lehetőség és főleg nem egyenlő az internettel. Úgy tűnik ezt, még nem mindenki veszi komolyan, el kell érnünk a kritikus tömeget ebben is és a félelem helyett a szeretet választásában is. Van egy működő régimódi módszer is 🙂 (szörprájz, szörprájz) a személyes kapcsolat, összefogás, a polgári körök. Vajon, hogyan lehet, az hogy felszállok Budapesten a vonatra, leszállok Csíkben és még mindig Magyarországon vagyok? Több, mint 100 éve … (aki ezt nem érti, vegyen egy vonatjegyet és próbálja ki.)

Ne omoljunk már össze, ha a fészbúk lekorlátozott. Építsünk más csatornákat, listákat, csoportokat.
Legyen több lehetőségünk és kerüljük a csak 1db központosított rendszer használatát.

Igen melósabb, de így működik. Néhány évvel ezelőtt még megmartam volna az akkor idiótáknak hitteket, akik 300 emberes kör e-mail-ekben küldték a szerintük cuki kiscicákat és a babonás leveleket („ha nem küldöd tovább legalább 100 embernek, akkor bibircsók nő a legkedvesebb részedre”) … ugye emlékszünk. Na ezeket a dolgokat lehetne használni értelmes célokra. Például, hogy elmondjuk a világnak, hogy Laár András éppen milyen pompás bölcselkedést tett közkinccsé vagy, hogy nem egészséges beoltatni magunkat, mert bizony ez a tüskefehérje ilyen és ilyen huncut. Olyan huncut, hogy simán bele lehet halni, mint a cigibe. Ezen a vonalon bandukolva nem célravezető felosztani a társadalmunkat, nem annyira hasznos egy apartheid.

Ezt bárki megteheti a remek eszközeivel a telegrammal, a szájával, a signallal, xmpp-vel, az e-mail-lel és a többivel. Hajrá! 🙂

Ad abszurdum valaki, aki ért hozzá és megteheti elindíthatná az “IWIW” nyílt forráskódú, nemzetközi változatát.