A covid osztály főorvosa: A járványnak vége van! Semmi értelme a maszkviselésnek! / The head of the covid department: the epidemic is over! No point in wearing a mask!

2021.06.29 forrás:
https://www.national.ro/coronavirus/dr-oana-secara-autoritatile-nu-au-inteles-nici-acum-cum-se-transmite-virusul-727283.html

A covid osztály főorvosa: A járványnak vége van! Semmi értelme a maszkviselésnek!
Legyen világos, a SARScov2 járványnak vége van! És nem a kísérleti oltások miatt van vége, hanem az ember természetes immunitása, immunválasza  miatt, mely saját magától kialakította a nyájimmunitást, jóval azelőtt, hogy elkezdték volna az embereket beoltani a kísérleti vakcinákkal – nyilatkozta Dr. Oana Mihaela Secară a Ziarul Național-nak.
A főorvos, aki több mint egy éve kezel és gyógyít covidos betegeket, arra figyelmezteti a közvéleményt és az illetékeseket, hogy ugyanazokat a hibákat nem szabad megismételni. Nyáron teljesen értelmetlen a maszkviselés a belterekben is, ennek teljes eltörlését követeli, tekintettel arra, hogy az immunrendszerünk sokkal jobban működik ebben az időszakban, ezért nem szabad semmivel gyengíteni.
A doktornő, akit nemcsak orvosi ismerete, tanulmányai de egy éves covid-részlegen szerzett gyakorlati tapasztalata is felment attól, hogy bárki  hozzá nem értő „konteósnak” nevezze, külön kihangsúlyozta, hogy azonnal be kell szüntetni minden maszkviselési kötelezettséget, ugyanis ezeknek az orrot-szájat eltakaró maszkoknak az égvilágon semmi közük  nincs a vírus elleni védekezéshez, viszont sikerült az embereket lelkileg megviselni és a társadalomban óriási káoszt előidézni, egy bizonyítottan hamis, orvosilag nem indokolt intézkedéssel: a maszkhordási kötelezettséggel. Mintha a rendeleteket meghozók nem fognák fel, hogy egy légúti vírus nem úgy terjed, ahogy ők ezt elképzelik, vagy legalábbis be akarják adni az embereknek!
„Sajnálatos, hogy  még az orvosok sem értik, hogyan terjednek a vírusok a világon!” –  mondta a doktornő.  
Az embereknek Romániában megfelelő immunválasza volt a SARScov2 vírusra is, mint általában a grippe-féle vírusokra, így a becslések szerint Romániában jelenleg 6-7 millió emberben már kialakult a teljes immunválasz mindenféle oltás nélkül a SARScov2-re.
„A beoltottaknak, ha nem is a fele, de biztos a harmada már az oltást megelőzően rendelkezett saját immunválasszal, ugyanis  előtte találkozott szervezetük a vírussal, s az emberek szervezete már felismeri ezt a vírust tehát védekezni tud ellen. Ahogy történik ez a legtöbb légúti vírus esetében évezredek óta. Igen, lehetséges idővel, hogy ennek a vírusnak is mutációi alakulhatnak ki, de ha ez meg is történik, a mutálódó vírusok mindig sokkal enyhébb megbetegedési tüneteket produkálnak mint az alapvírus. Egy egyszerű “megfázásos”, náthás megbetegedést.”
A főorvos asszony nyilatkozatában elítélte azt is, hogy a kormányhivatalok tudatosan hamisították az úgynevezett covid statisztikákat (persze nemcsak Romániában) és ezzel a teljesen etikátlan és az orvosi alapoknak ellentmondó intézkedésekkel a társadalomra, az emberek életére káros úgynevezett megszorító járványintézkedéseket hoztak. Mindez alaptalan volt és tisztességtelen.
„Ha az orvosok szabadon, valósághűen megmondhatták volna, miben hunytak el a covidosnak mondott betegek, eleve kiderül, ennek a vírusnak közel sem volt akkora a halálozási rátája, mint ahogy ez a hivatalos „statisztikákban” folyamatosan közölve volt” – hangsúlyozta a doktornő. De akkor nem lehetett volna a társadalmat megszorításokkal túszul ejteni.
„Mi történt? A kezdetektől hibás adatokra, valótlanságokra alapozták az egész virózis járványt s ennek megfelelően egy rakás, szerencsétlen és káros intézkedéssel sújtották az embereket.”
The head of the covid department: the epidemic is over! No point in wearing a mask!
Let’s be clear, the SARScov2 epidemic is over! And it’s not over because of the experimental vaccines, but because of the natural human immunity, the immune response, which developed herd immunity on its own, long before people started to be vaccinated with the experimental vaccines, Dr. Oana Mihaela Secară told Ziarul Național.   The chief doctor, who has been treating and curing covid patients for more than a year, warns the public and the authorities not to repeat the same mistakes. Wearing masks indoors in the summer is also completely pointless and he calls for their complete abolition, given that our immune system works much better during this period and should not be weakened by anything.
.
The doctor, whose medical knowledge, education and one year of practical experience in a covid department prevented her from being called an incompetent “conteur”, specifically stressed the need to immediately stop all mask wearing, because these masks, which cover the nose and mouth, have nothing whatsoever to do with protecting against the virus, but have succeeded in causing psychological distress and social chaos by means of a demonstrably false measure that has no medical justification: the obligation to wear a mask. It is as if those who make the regulations do not realise that a respiratory virus does not spread in the way they imagine, or at least want to sell it to people!
.
.
“It’s a pity that even doctors don’t understand how viruses spread around the world!” – said the doctor. 
People in Romania also had an adequate immune response to SARScov2, as they do to influenza viruses in general, so it is estimated that 6-7 million people in Romania now have a full immune response to SARScov2 without any vaccination.
.
“A third, if not half, of the people vaccinated had their own immune response before the vaccination, because their body had already encountered the virus, and people’s bodies already recognise the virus and can therefore defend themselves against it. As has been the case with most respiratory viruses for thousands of years. Yes, it is possible over time that mutations of this virus can occur, but even if this happens, mutated viruses always produce much milder symptoms than the base virus. A simple ‘cold’, a runny nose.”
.
She also condemned the deliberate falsification of the so-called covid statistics by government agencies (not only in Romania, of course) and the so-called austerity measures taken by the government, which are completely unethical and contrary to the medical principles, and which are harmful to society and people’s lives. All this was unfounded and unfair.
.
“If doctors had been free to tell us in a realistic way what the patients who were said to have covidos died of, it would have been clear from the outset that the mortality rate of this virus was not nearly as high as it was constantly reported in the official ‘statistics’,” she stressed. But then society could not have been held hostage by austerity measures.
.
“What happened? From the very beginning, the whole viral epidemic was based on erroneous data, on untruths, and accordingly a series of unfortunate and harmful measures were imposed on the people.”