e-mail magánszféra

ingyen nagyon KEVÉS dolgot adnak

Valamivel mindig fizet az ember vagy pénzzel vagy a(z) (magán)életével, idejével, gondolataival, reklámnézegetéseivel, vásárlásaival.

Érdemes elgondolkodni azon, mi éri meg. Eddig is, de napjainkban kiemelten nagy törekvés érezhető a magánszféra felszámolására. Aki ezt fontosnak érzi (már a magánszférát, és hogy a gugli ne olvasgassa jóízűen a levelezését), annak ajánlott megfontolni a magánszférát tiszteletben tartó, nyílt forráskódú rendszereket.

Erre több alternatíva létezik, alább kettő kipróbált található – kezdetnek bizonyára megfelel 🙂

  • protonmail.com
  • tutanota.com

” Olyan internetet építünk, amely védi a magánszférát kezdve az e-maillel.

Tudósok, mérnökök és fejlesztők vagyunk, akiket egy közös elképzelés tart össze: a polgári szabadságjogok védelme az interneten. Ezért hoztuk létre a ProtonMail-t, mely egy könnyen használható e-mail szolgáltatás beépített végpontközi titkosítással és korszerű funkciókkal. Célunk olyan internet építése, amely tiszteletben tartja a magánéletet és a biztonságot a kibertámadásokkal szemben.

Elkötelezettek vagyunk, hogy olyan eszközöket fejlesszünk és terjesszünk, mely segít megvédeni online adatait. Csapatunk magas szintű matematikai és technikai tudást ötvöz, a világ vezető kutató intézményeiből érkező szakemberek pedig egy egyszerűen kezelhető felhasználói felületet hoztak létre. Mi együtt a jövő titkosított kommunikációs technológiáit építjük. “

részletek: https://protonmail.com/hu/security-details

“A Tutanota a világ első végponttól végpontig titkosított levelezési szolgáltatása, amely a teljes postafiókot titkosítja. Egyedülálló nyílt forráskódú technológiájával a Tutanota a magánélet és a szólásszabadság védelmében küzd az interneten. A biztonságos e-mail szolgáltatásként indult Tutanota ma már titkosított címjegyzéket, titkosított naptárat és a Secure Connect titkosított kapcsolatfelvételi űrlapot is kínál.

Emellett a Tutanota megfizethető üzleti verziója lehetővé teszi, hogy a vállalatok és szervezetek minden méretben könnyen biztonságossá tegyék e-mail kommunikációjukat.”

” Az adatvédelem az alapja mindannak, amit teszünk. A magánélethez való jogunkért való küzdelem – az újságírók, a bejelentők és az emberi jogi aktivisták, valamint a polgárok védelme világszerte – ez a küldetésünk, mióta elkezdtük a Tutanota titkosított e-mail szolgáltatás kiépítését.

Csatlakozzon a magánszféra terjesztéséért folytatott küldetésünkhöz a közösségi oldalunkon.

Elfogadjuk a teljes átláthatóságot, és nyíltan és átláthatóan tárjuk fel a hibákat. A biztonság és az átláthatóság szorosan összekapcsolódik, és az egyik nem valósítható meg a másik nélkül.

Társadalmi felelősségvállalásunkat komolyan vesszük azzal, hogy a Tutanotát teljes mértékben megújuló energiával működtetjük, és a biztonságos e-mail szolgáltatást kedvezményesen kínáljuk nonprofit szervezeteknek és iskoláknak. “

részletek: https://tutanota.com/hu/security